Geld dat ik heb uitgeleend wordt niet terugbetaald. Wat te doen?

Geld uitlenen aan een ander, zoals een vriendin, kan een manier zijn om te helpen. Het wordt echter vervelend en lastig als die vriendin het geld niet terugbetaalt. Terwijl u het geld zelf misschien ook nodig heeft. In dit artikel leest u wat u kunt doen om uw geld weer terug te krijgen.

Meer lezen
Vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte? Pas op!

U bent inmiddels een tijd ziek en u heeft vernomen dat de werkgever u eigenlijk wel wil ontslaan. Niet veel later ontvangt u een vaststellingsovereenkomst van de werkgever. Wat is nu eigenlijk een vaststellingsovereenkomst, en is het verstandig om deze te tekenen tijdens ziekte?

Meer lezen
Ben ik als huurder verplicht om bemiddelingskosten te betalen?

Bij het zoeken van een huurwoning komt het regelmatig voor dat er een bemiddelingskantoor wordt ingeschakeld. Dit kantoor heeft als taak te bemiddelen tussen u en de verhuurder. De kosten die de bemiddelaar meestal probeert te vorderen op u als huurder zijn niet in alle gevallen terecht.

Meer lezen
Uit dienst met een vaststellingsovereenkomst?

Met een vaststellingsovereenkomst bereikt u met uw werkgever wederzijdse instemming over uw ontslag en wordt in principe de gehele afwikkeling van het einde van uw dienstverband geregeld. In dit artikel wordt uitgelegd wat uw rechten zijn in deze fase en wat u het beste kunt doen als u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever krijgt.

Meer lezen
Wie is aansprakelijk als ik schade lijd door een bedrijfsongeval?

Een ongeluk op de werkvloer zit in een klein hoekje. Het is natuurlijk vervelend als er fysiek letsel is, maar er kan daarnaast ook sprake zijn van financiële schade. Een andere schadepost is de emotionele schade zoals pijn, verdriet en/of angst. De vraag is of uw werkgever aansprakelijk is voor deze schade. Vaak is dit het geval.

Meer lezen
Ondernemer worden met een WGA- of IVA-uitkering?

Indien u arbeidsongeschikt bent verklaard, kan het moeilijk zijn om werk te vinden. Het kan dan interessant zijn om een eigen bedrijf te starten. Wat moet u hiervoor regelen en wat zijn de gevolgen voor uw IVA- of WGA-uitkering?

Meer lezen
Wat kan ik doen tegen het afnemen van mijn DNA na een veroordeling?

Indien u in het verleden bent veroordeeld voor een misdrijf, dan is het mogelijk dat u wordt verplicht uw DNA af te staan. Dat u DNA moet afstaan kan zeer ongepast voor u voelen, zeker als u het delict ver in het verleden of als minderjarige heeft gepleegd. Als uw DNA is afgenomen, komt dit in een databank terecht.

Meer lezen
Moet ik de studiekosten die mijn werkgever voor mij heeft betaald terugbetalen?

Het is natuurlijk erg fijn als uw werkgever uw studiekosten wil vergoeden. Dit is wederzijds voordelig: de werkgever profiteert van uw extra opgedane kennis en u kunt uzelf ontwikkelen, zonder hiervoor alle kosten te dragen. De studiekosten moeten echter wel in sommige gevallen terugbetaald worden indien u ontslag neemt.

Meer lezen
Wat kan ik doen als mijn klant mijn factuur niet betaalt?

Als ondernemer bent u veelal afhankelijk van de opbrengsten van de producten of diensten die u levert. Indien meerdere consumenten en/of bedrijven uw facturen niet voldoen, kunt u in zwaar weer terecht komen. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat openstaande facturen zo spoedig mogelijk worden voldaan.

Meer lezen