Ondanks dat u natuurlijk een huwelijk aangaat met de intentie om voor eeuwig samen met uw partner te blijven, komt het helaas regelmatig voor dat een huwelijk vroegtijdig ten einde komt. Op dat moment dienen er een aantal zaken geregeld te worden.
Meer lezenU bent vast bekend met de leerplicht voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Misschien heeft u uw redenen om uw kind niet in te willen schrijven op een school of wilt u uw kind voor bepaalde redenen tijdelijk thuis houden. Kan dat?
Meer lezenGeld uitlenen aan een ander, zoals een vriendin, kan een manier zijn om te helpen. Het wordt echter vervelend en lastig als die vriendin het geld niet terugbetaalt. Terwijl u het geld zelf misschien ook nodig heeft. In dit artikel leest u wat u kunt doen om uw geld weer terug te krijgen.
Meer lezenU bent inmiddels een tijd ziek en u heeft vernomen dat de werkgever u eigenlijk wel wil ontslaan. Niet veel later ontvangt u een vaststellingsovereenkomst van de werkgever. Wat is nu eigenlijk een vaststellingsovereenkomst, en is het verstandig om deze te tekenen tijdens ziekte?
Meer lezenBij het zoeken van een huurwoning komt het regelmatig voor dat er een bemiddelingskantoor wordt ingeschakeld. Dit kantoor heeft als taak te bemiddelen tussen u en de verhuurder. De kosten die de bemiddelaar meestal probeert te vorderen op u als huurder zijn niet in alle gevallen terecht.
Meer lezenTijdens uw werk bouwt u vakantiedagen op. Natuurlijk wilt u deze vakantiedagen wel eens opnemen. Het kan gebeuren dat uw werkgever daar anders over denkt en dat u geen vakantie krijgt. In dit artikel wordt uitgelegd wat uw rechten zijn als het gaat om het opnemen van uw vakantiedagen.
Meer lezenAls u en uw ex-partner hebben samengewoond, moeten de spullen van u en uw ex-partner weer worden verdeeld. Het kan dan voorkomen dat er nog spullen van u bij uw ex-partner liggen, of dat uw ex-partner spullen van u heeft meegenomen. Wat kan u doen om uw spullen alsnog terug te krijgen?
Meer lezenIndien uw vlucht van of naar een Europees land vertraging heeft of wordt geannuleerd, dan heeft u mogelijk recht op een (schade)vergoeding. In dit artikel wordt uitgelegd in welke gevallen u recht heeft op een vergoeding en wat hieronder wordt verstaan.
Meer lezenMet een vaststellingsovereenkomst bereikt u met uw werkgever wederzijdse instemming over uw ontslag en wordt in principe de gehele afwikkeling van het einde van uw dienstverband geregeld. In dit artikel wordt uitgelegd wat uw rechten zijn in deze fase en wat u het beste kunt doen als u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever krijgt.
Meer lezenEen ongeluk op de werkvloer zit in een klein hoekje. Het is natuurlijk vervelend als er fysiek letsel is, maar er kan daarnaast ook sprake zijn van financiële schade. Een andere schadepost is de emotionele schade zoals pijn, verdriet en/of angst. De vraag is of uw werkgever aansprakelijk is voor deze schade. Vaak is dit het geval.
Meer lezenVeel woningen zijn na verloop van tijd toe aan een renovatie. Dit kan ook het geval zijn bij uw huurwoning. Wanneer uw huurwoning toe is aan een renovatie, zal dit voor rekening komen van uw verhuurder. De vraag is echter wat voor gevolgen de renovatie voor u zal hebben.
Meer lezenHet kan gebeuren dat u onvoorziene kosten heeft die u niet kunt betalen. Voor sommige kosten kunt u bij uw gemeente bijzondere bijstand aanvragen. Dit is een gift of een rentevrije lening waarmee u de kosten kan betalen.
Meer lezenIndien u arbeidsongeschikt bent verklaard, kan het moeilijk zijn om werk te vinden. Het kan dan interessant zijn om een eigen bedrijf te starten. Wat moet u hiervoor regelen en wat zijn de gevolgen voor uw IVA- of WGA-uitkering?
Meer lezenTijdens de sollicitatieprocedure moet de werkgever kunnen beoordelen of u geschikt bent voor de functie waarvoor u solliciteert. Eerlijkheid is daarbij natuurlijk van belang: u mag in principe niet liegen tijdens de sollicitatieprocedure. Wat nu als u dat wel doet?
Meer lezenIndien u in het verleden bent veroordeeld voor een misdrijf, dan is het mogelijk dat u wordt verplicht uw DNA af te staan. Dat u DNA moet afstaan kan zeer ongepast voor u voelen, zeker als u het delict ver in het verleden of als minderjarige heeft gepleegd. Als uw DNA is afgenomen, komt dit in een databank terecht.
Meer lezenBij een scheiding of een relatiebreuk komt een hoop kijken. Een hoop emoties, maar ook veel regelwerk. Er moet worden gekeken naar de kinderen, naar de gezamenlijke eigendommen, de huisdieren en dan is er ook nog de koopwoning. Wat gebeurt hiermee?
Meer lezenStel, tijdens het spelen vliegt uw kind een drone door het raam van de buren. De buren gaan vervolgens met u als ouder in gesprek om tot een oplossing te komen. Als ouder zult u zich afvragen of u aansprakelijk bent voor de schade die door uw kind is veroorzaakt.
Meer lezenHet is natuurlijk erg fijn als uw werkgever uw studiekosten wil vergoeden. Dit is wederzijds voordelig: de werkgever profiteert van uw extra opgedane kennis en u kunt uzelf ontwikkelen, zonder hiervoor alle kosten te dragen. De studiekosten moeten echter wel in sommige gevallen terugbetaald worden indien u ontslag neemt.
Meer lezenAls ondernemer bent u veelal afhankelijk van de opbrengsten van de producten of diensten die u levert. Indien meerdere consumenten en/of bedrijven uw facturen niet voldoen, kunt u in zwaar weer terecht komen. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat openstaande facturen zo spoedig mogelijk worden voldaan.
Meer lezenMaakt u gebruik van de grond van uw buren of maken zij gebruik van uw grond om bij de eigen woning te komen? Er is dan mogelijk een recht van overpad. Dit is een vorm van erfdienstbaarheid. Een erfdienstbaarheid is het recht om zonder eigenaar te zijn, toch gebruik te mogen maken van een stuk grond.
Meer lezen