Wat kan ik doen als mijn rijbewijs in beslag is genomen?

Wanneer de politie uw rijbewijs ingevorderd heeft, kan dit vervelende gevolgen voor u hebben omdat u dan niet mag rijden. Dat geldt al helemaal wanneer de officier van justitie besluit om uw rijbewijs voor langere tijd in te houden totdat uw zaak voor de rechter komt.

Meer lezen
Verstekvonnis: veroordeeld door niet te reageren op de dagvaarding

​​​​​​​​​​​​​​Stel, u wordt gedagvaard vanwege een niet betaalde geldvordering. U verschijnt niet op de rechtszitting en reageert ook niet schriftelijk op de dagvaarding. De rechter heeft u veroordeeld tot betaling van de geldvordering. U bent het eigenlijk helemaal niet eens met de vordering. Kunt u hier nog iets tegen doen na de veroordeling?

Meer lezen
Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van uw minderjarige kind

Wanneer vanwege gezinsproblemen de ontwikkeling van uw kind in gevaar komt, dan kan er een ondertoezichtstelling (OTS) worden opgelegd. Meestal blijft uw kind tijdens de OTS thuis wonen, maar in sommige gevallen kan het zijn dat de kinderrechter ook een uithuisplaatsing uitspreekt.

Meer lezen
Recht op thuiswerken of verplicht naar kantoor?

Als geen strenge coronamaatregelen gelden, heeft u als werkgever de ruimte om uw werknemers weer naar kantoor te laten komen. Maar wat als uw werknemers graag thuis willen blijven werken? Kunt u uw werknemers verplichten om naar kantoor te komen of hebben uw werknemers juist het recht om thuis te werken?

Meer lezen
Slachtoffer van een geweldsmisdrijf? Hier verhaalt u uw schade

Als u het slachtoffer bent van een geweldsmisdrijf heeft dit natuurlijk een grote impact op uw leven. U kunt bijvoorbeeld letsel hebben opgelopen en/of u voelt zich onveilig. U kunt in dit geval op een aantal verschillende manieren uw schade vergoed krijgen.


Meer lezen
Portretrecht: mag een foto waarop ik sta verspreid worden?

Stel, u bent op een concert en er wordt ongevraagd een foto van u gemaakt. Hier kunt u om verschillende redenen niet blij mee zijn. In sommige gevallen kunt u de fotograaf verbieden de foto van u openbaar te maken en te verspreiden. Dit is dan mogelijk met een beroep op het portretrecht.

Meer lezen
Mijn ex-partner wil met mijn kind naar het buitenland. Mag dit?

Na een scheiding kunnen conflicten ontstaan over de omgang met de kinderen. Een van de knelpunten kan de vakantie zijn. Uw ex-partner zal uw kind bijvoorbeeld mee willen nemen naar het buitenland. Daarnaast kunnen er zorgen ontstaan over wat u zal moeten doen indien uw ex-partner niet met uw kind terugkeert uit het buitenland.

Meer lezen
De nieuwe badkamer vol gebreken: aannemer aansprakelijk?

U heeft net een nieuwe badkamer laten plaatsen door een aannemer, maar binnen de kortste keren ontstaat er een gebrek zoals bijvoorbeeld lekkage. In veel gevallen is de aannemer voor deze gebreken aansprakelijk. De aannemer is dan ook verplicht om de gebreken te herstellen!

Meer lezen
De tussentijdse huuropzegging bij bedrijfsruimte

Het huren van een bedrijfsruimte is een goede manier voor een ondernemer om over bedrijfsruimte te beschikken, zonder deze te moeten kopen. Wanneer de huurovereenkomst wordt opgezegd, kan dit voor zowel de zakelijke huurder als verhuurder grote gevolgen hebben.

Meer lezen