Bent u voornemens om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Dan dient u een belangrijke keuze te maken uit drie opties, namelijk: de keuze voor de huwelijkse voorwaarden, de gemeenschap van goederen of de beperkte gemeenschap van goederen.
Meer lezenWillen uw buren gaan verbouwen, bouwen of slopen en bent u het hier niet mee eens? In sommige gevallen kunt u de gemeente uw mening geven middels een zienswijze.
Meer lezenBeslag op uw bankrekening kon voorheen tot grotere problemen leiden, omdat u hierdoor mogelijk uw vaste lasten niet meer kon betalen. Per 2021 zijn de regels omtrent het bankbeslag enigszins veranderd.
Meer lezenVerhoging van de huurprijs is in veel gevallen een terugkerende last. Maar is deze verhoging eigenlijk altijd toegestaan?
Meer lezenOm het coronavirus vast te stellen is het mogelijk om een zogenoemde PCR-test uit te laten voeren. Ter voorkoming van de verspreiding van het virus onder uw personeel of misschien wel bij uw klanten, kan het fijn zijn om werknemers een PCR-test te laten doen.
Meer lezenVoor veel mensen is het hebben van een huisdier een echte aanvulling op hun leven. Maar huisdieren hebben ook een andere kant, vooral voor verhuurders.
Meer lezenAls de ouders van een kind uit elkaar gaan en beide ouders het ouderlijk gezag over een kind hebben, dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Maar wat als de ex-partner zich niet aan zijn of haar afspraken houdt?
Meer lezenIn een leerlingdossier worden door de school verschillende gegevens over uw kind bewaard. Een gezaghebbende ouder heeft verschillende rechten met betrekking tot het leerlingdossier van zijn of haar kind.
Meer lezenErvaart u hevige geluidsoverlast van uw buren? Dan kunt u hiertegen meerdere acties ondernemen. In dit artikel vindt u verdere informatie over deze verschillende mogelijkheden.
Meer lezenAls gevolg van vergaande maatregelen rondom coronavirus Covid-19 is het soms niet meer mogelijk om overeenkomsten na te komen. Maar hoe ga je daar als particulier of ondernemer mee om?
Meer lezenBent u na twee jaar slapend in dienst bij uw werkgever? Door een uitspraak van de Hoge Raad heeft u mogelijk recht op een transitievergoeding.
Meer lezenOp het moment dat u rekeningen niet betaalt of als u op een andere manier schulden laat ontstaan, zal de schuldeiser deze bedragen vaak op u willen verhalen. Mag dat wel altijd?
Meer lezenGelukkig staat u als consument niet altijd met lege handen als u een aankoop heeft gedaan waar u spijt van heeft.
Meer lezenVoor huurders die een woning in de vrije sector huren, gelden andere regels omtrent de jaarlijkse huurverhoging dan huurders van een sociale huurwoning.
Meer lezenHet kan voorkomen dat u op een bepaald moment uw maandelijkse vaste lasten en schulden niet meer kunt aflossen en de situatie is niet meer te overzien. Wat kunt u dan doen?
Meer lezenU heeft net een nieuwe of tweedehands auto gekocht. Maar na de koop blijkt de auto defecten of beschadigingen te hebben. Wat kunt u doen?
Meer lezen‘’Echtgenoten zijn elkander getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd. Zij zijn verplicht elkander het nodige te verschaffen”
- Artikel 81 van het Burgerlijk Wetboek.
Meer lezenAls u een woning met een ander deelt, zal vroeg of laat medehuurderschap een logisch gevolg daarvan zijn. Er volgen daaruit een aantal rechten en plichten voor de medehuurder.
Meer lezenAls u een abonnement afsluit, doet u dat meestal voor een bepaalde periode. Het hangt af van het soort abonnement of deze stilzwijgend verlengd kan worden en voor welke periode dat is toegestaan.
Meer lezenOp het moment dat u rekeningen niet betaalt of als u op een andere manier schulden laat ontstaan, zal de schuldeiser deze bedragen op u willen verhalen. Daar zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden.
Meer lezen