Na een scheiding kunnen conflicten ontstaan over de omgang met de kinderen. Een van de knelpunten kan de vakantie zijn. Uw ex-partner zal uw kind bijvoorbeeld mee willen nemen naar het buitenland. Daarnaast kunnen er zorgen ontstaan over wat u zal moeten doen indien uw ex-partner niet met uw kind terugkeert uit het buitenland.
Meer lezenNa een scheiding is het mogelijk dat één van de ex-partners niet meer genoeg inkomsten heeft om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien. Hierdoor dient de andere ex-partner partneralimentatie te betalen. Hoeveel moet de partneralimentatie bedragen en voor hoe lang dient deze betaald te worden?
Meer lezenBij een overlijden van een naaste komt er veel op u af. Terwijl u vaak hoog in emotie zit, moet er veel geregeld worden. Als erfgenaam bent u namelijk vaak verantwoordelijk voor het afhandelen van de erfenis.
Meer lezenBent u voornemens om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Dan dient u een belangrijke keuze te maken uit drie opties, namelijk: de keuze voor de huwelijkse voorwaarden, de gemeenschap van goederen of de beperkte gemeenschap van goederen.
Meer lezenAls de ouders van een kind uit elkaar gaan en beide ouders het ouderlijk gezag over een kind hebben, dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Maar wat als de ex-partner zich niet aan zijn of haar afspraken houdt?
Meer lezen‘’Echtgenoten zijn elkander getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd. Zij zijn verplicht elkander het nodige te verschaffen”
- Artikel 81 van het Burgerlijk Wetboek.
Meer lezenOuders hebben een levenslange onderhoudsplicht ten aanzien van hun kinderen. Dit is een wettelijke verantwoordelijkheid voor de opvoeding en verzorging
Meer lezenBent u gescheiden en heeft u een kind of kinderen waarvoor u kinderalimentatie moet betalen? Dan is de hoogte daarvan vastgelegd in de echtscheidingsbeschikking
Meer lezen